Wat te dragen om te werken

Rok of broek? Panty of blote benen? Sandalen of pumps? Dit zijn de vragen die u zich elke ochtend kunt stellen als u werkkleding kiest. En, afhankelijk van de dresscode die uw bedrijf afdwingt, zou u perfect kunnen zijn – of jammerlijk off-base in uw mode-keuzes.

Dress codes

Zakelijk formeel

Als u in de rechten werkt, regelmatig met leidinggevenden vergadert of anderszins een functie op hoog niveau bekleedt, wordt u mogelijk gevraagd om ‘zakelijk formeel’ of in ‘directiekleding’ gekleed te gaan. Dit is het hoogste niveau van professionele kleding.

Zakelijke professional

Een stap terug van zakelijke formele, zakelijke professionele kleding is nog steeds netjes, conservatief en traditioneel, als het wat losser is als het gaat om kleur of patroon. Zakelijke professional wordt ook wel ‘traditioneel zakendoen’ genoemd. Verwacht elke dag een professionele uitstraling te geven door persoonlijkheid in uw outfits te injecteren met uw accessoires en kleurkeuzes.

Zakelijk casual

Business casual is een van de meest voorkomende kledingvoorschriften in Noord-Amerika, waardoor werknemers persoonlijkheid kunnen toevoegen aan hun werkkleding zonder er onprofessioneel uit te zien. In een zakelijke, informele setting kunt u veel meer verwachten op het gebied van kleur en accessoires.

Gewoontjes

Als je het geluk hebt om in een informeel kantoor te werken, is het de kunst om te voorkomen dat je te casual of creatief wordt met je jurk. Volgens de enquête van Salary.com maken uw collega’s specifieke uitspraken over uw capaciteiten op basis van uw kleding, die mogelijk ook geldt voor werkgevers.